© 2013 - 2020, FirmaGuide.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media. - Kontakt oss - Sidekart
Annonse
Artikkel
Firmaguide.no
Firma Guide
Det er mange gode grunner bak at det nå er lovpålagt med komfyrvakt
Mange norske boliger er utstyrt med komfyrvakt, i og med at det har vært lovpålagt i nye boliger helt siden 2010.

Det var i bygge-standarden TEK10 som dette kravet ble innført, men ettermontering anbefales også i eldre boliger. Særlig i forbindelse med oppgradering av komfyr er det enkelt.

Da er det dessuten mulig å oppgradere til en induksjonskomfyr som ikke blir varm når det ikke er en kjele på platetoppen. Det gir en ekstra sikkerhet, se mer her – det finnes mange alternativer.

Slik fungerer en komfyrvakt
En komfyrvakt er i utgangspunktet en svært enkel konstruksjon. Den består av to deler, en sensor og en enhet som kutter strømmen.

Når komfyrvakten oppdager høy temperatur og risiko for overoppheting og brann, vil den aktivere en alarm og dessuten etter en forsinkelse kutte strømmen til komfyren. Noen mer avanserte modeller kan også kutte strømmen basert på lyden fra andre røykvarslere i boligen.

Komfyrvakten gir fra seg lydsignal før strømmen kuttes, slik at det er mulig å kvittere ut alarmen hvis den skyldes entusiastisk matlaging.

Matlaging og komfyrbranner forårsaker mange utrykninger og farlige situasjoner
Det er komfyrbranner som står bak omtrent halvparten av alle brannvesenets utrykninger. Som oftest ender det heldigvis godt, men det er særlig komfyrbranner om natten som kan være farlige.

Det er ikke en tilfeldighet at myndighetene sterkt fraråder matlaging om natten. Yngre mennesker, som ofte kommer hjem fra byen, skal lage en pizza og etter det sovner, skaper farlige situasjoner.

Det oppstår også mange komfyrbranner hjemme hos eldre mennesker på dagtid, men disse oppdages som oftest i tide.

En komfyrvakt kan ikke forhindre alle komfyrbranner, men den er en svært enkelt og rimelig forsikring mot uhell på kjøkkenet som raskt kan utvikle seg til en farlig situasjon.

I det daglige trenger du ikke å tenke på komfyrvakten, den gjør jobben sin i bakgrunnen.
Nyeste artikler
Firma nyheter
Mest populære firma
Firmaguide.no
VELG KATEGORI

Eiendomsmegler.no - tilbud fra flere meglere!