© 2013 - 2021, FirmaGuide.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media. - Kontakt oss - Sidekart
Annonse
Artikkel
Firmaguide.no
Firma Guide
Kjøpe aksjer for første gang
Det har blitt populært å investere i aksjer. I bare er det veldig lærerikt, men det kan også sikre en god avkastning. Dersom du ikke har gjort noen aksjehandler tidligere kan det virke vanskelig å komme i gang, men i denne oversikten gir vi deg noen tips slik at du kan komme i gang og kjøpe aksjer for første gang.

Valg av nettmegler
Når du skal kjøpe aksjer for første gang trenger du en meglertjeneste som sender dine ordre til børsen. Her kan du enten velge en ren nettmegler eller velge en bank som tilbyr aksjehandel i nettbanken. Her er det viktig å ikke bare velge den løsningen du allerede kjenner til, for det kan være stor forskjell på tjenestene som tilbys av de forskjellige.

For eksempel må du betale kurtasje når du kjøper og selger aksjer. Hvor stor denne er kan variere mye. For eksempel har Nordnet et kundeprogram med 29 kr i minstekurtasje, mens DNB har 69 kr i minstekurtasje. Nettmeglere som eToro tilbyr kurtasjefri aksjehandel, noe som betyr at du kan spare mye penger fremfor å velge for eksempel Nordnet eller DNB.

Det er også stor forskjell på hvilke aksjer du kan handle og hvilke børser du får tilgang til hos de ulike nettmeglerne og bankene. For eksempel tilbyr Nordnet deg tilgang til børser i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Canada og USA. DNB tilbyr deg derimot handel på børser i 15 land. eToro kommer også godt ut her. Her får du nemlig tilgang til hele 16 børser.

Hvordan velge aksjer
Noe mange nybegynnere gjør feil er å kjøpe aksjer i kun et enkelt selskap. Faren ved å gjøre dette er at man blir veldig utsatt for dårlige nyheter fra dette selskapet.

Dette kan man unngå ved å investere i flere ulike selskaper, og gjerne selskaper som driver i ulike bransjer og land. Dette kalles for risikodiversifisering, og noe du kan lese om i mange artikler om aksjehandel for nybegynnere.

Noe annet som er viktig å tenke på, er at aksjer er priset forskjellig. Enkelte aksjer er priset lavt i forhold til inntektene de har i dag, mens andre er priset skyhøyt i forhold til inntjeningen selskapet kan vise til.

Dette medfører at det er forskjellig risiko på disse aksjene. En god portefølje har både verdiaksjer som er lavt priset i forhold til dagens inntekter, og vekstaksjer som har høy prising i forhold til inntektene i dag.
Nyeste artikler
Firma nyheter
Mest populære firma
Firmaguide.no
VELG KATEGORI

Eiendomsmegler.no - tilbud fra flere meglere!
Aksjehandel for nybegynnere